HiPPO communicatie & design | Blog 3 communicatietips van de andere kant van de wereld

3 communicatietips van de andere kant van de wereld

De afgelopen weken doorkruisten we Maleisië en Australië. Ideaal om de batterijen op te laden én om inspiratie te putten uit 2 landen aan de andere kant van deze wereldbol. Hieronder delen we graag 3 tips die ons inspireerden tijdens onze reis:

 

Betrek je publiek

Kuala Lumpur mag dan wel de officiële hoofdstad zijn van Maleisië, het culturele en artistieke hart ligt in Penang. Heel wat gebouwen, muren, steegjes of cafés zijn bijvoorbeeld versierd met straffe street art tekeningen. Bovendien nodigen ze het kijklustige publiek uit om er deel van uit te maken. Dit zorgt niet alleen voor heel wat interactie, maar ook leuke foto’s!

 

Iedereen leeft online

Van Lankayan, een godvergeten eilandje in het midden van de Indische oceaan, tot hartje outback in Australië … geen hotel meer zonder Booking.com, geen restaurant zonder Tripadvisor en geen mens meer zonder één of meerdere social media account. Iedereen lijkt wel online te leven én als bedrijf ben je dus ook best daar prominent aanwezig.

 

Herkenbaarheid scoort

 

McDonalds, Ikea, Mercedes of Coca-Cola hebben niet alleen gemeen dat het supergrote multinationals zijn, ze communiceren bovendien heel herkenbaar en uniform. Hun reclameboodschappen aan de andere kant van de wereld voelen, met uiteraard hier en daar wat aanpassingen, daarom erg vertrouwd en overtuigend aan. Iets wat ook op kleinere schaal een aanrader is.

 

Als afsluiter nog wat leuke merken/producten die we tegen het lijf liepen:

1. ‘Maggie the Emu’-kunstwerk

2. Onderzetters in Sydney

3. Strandhuisjes in Melbourne

4. ‘Prickly Moses’-biertje

5. Australisch wijnlogo

6. Street art in Melbourne

7. Wc-papier met een boodschap

 

Wil jij graag onze reisavonturen horen in alle geuren en kleuren? Of inspiratie krijgen voor jouw onderneming? Laat ons dan snel iets weten!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Op 6 weken tijd steken wij jouw bedrijf in een nieuw on- en offline jasje.

Op 6 weken tijd steken wij jouw bedrijf in een nieuw on- en offline jasje.

Have a cookie
Aanvaard dit lekkers om te blijven genieten van onze website!
Have a cookie
Aanvaard dit lekkers om te blijven genieten van onze website!